În Moldova va avea loc al doilea Forum Naţional al Tineretului

alegere_tineri_wordpress_comLa Chişinău, pe 19 mai, se va desfăşura al doilea Forum Naţional al Tineretului „Moldova Noii Generaţii – 2014”, transmite NOI.md, cu referire la agenţia Novosti-Moldova.

La şedinţa comitetului organizatoric au participat liderii organizaţiilor social-politice, reprezentanţii comunităţilor etnice, economişti, istorici, locuitori ai Găgăuziei şi Transnistriei, precum şi membrii consiliilor obştesc şi de experţi ai Forumului, care au stabilit că evenimentul va avea patru şedinţe tematice: „Patriotismul. Moralitatea. Statalitatea”, „Dezvolrarea social-economică a Moldovei la etapa actuală: riscuri şi perspective”, „Procesele globale de integrare” şi „Educaţie. Cunoştinţe. Cultură”.

De asemenea, în cadrul Forumului se preconizează desfăşurarea amplei prezentări a unei serii de proiecte inovaţionalre de tineret în domeniul educaţiei, culturii şi ştiinţei.

Forumul naţional al tineretului „Moldova Noii Generaţii” se defăşoară în scopul consolidării organizaţiilor de tineret din ţară, a liderilor de tineret, a experţilor şi reprezentanţilor structurilor internaţionale de tineret pentru crearea unei platforme de discuţii pe cele mai actuale teme de dezvoltare social-economică a ţării, precum şi pe aspectele generale ale cooperării internaţionale a tineretului.

Forumul se desfăşoară cu susţinerea Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova, a Reprezentanţei agenţiei „Rossotrudnicestvo” în RM, a Comunităţii Ruse din Moldova şi a Fondului „Russkii Mir”.

NOI.MD

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

семь + 8 =