NL // UNIONIŞTII VOR DESFĂŞURA PE 16 MAI UN MARŞ LA CHIŞINĂU

UNIONIŞTII VOR DESFĂŞURA PE 16 MAI UN MARŞ LA CHIŞINĂU

Platforma unionistă Acţiunea 2012 intenţionează să desfăşoare pe 16 mai în centrul Chişinăului un marş cu mii de participanţi, la care vor solicita unirea cu România şi rezolvarea problemelor sociale din Moldova.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, organizatorii au relatat că marşul va începe la ora 14.00, şi se aşteaptă participarea a peste 10 mii de cetăţeni. Acţiunea va avea loc cu permisiunea Primăriei şi va dura trei ore. Manifestanţii vor mărşălui din PMAN spre Parlament, apoi spre Ambasada FR.

Potrivit spuselor sale, acţiunea este dedicată aniversării a 203 ani de la împărţirea Moldovei conform Tratatului de pace ruso-turc din 16 mai 1812. La manifestaţie vor participa reprezentanţi ai diferitor organizaţii civice, care vor cere autorităţilor RM integrarea în Uniunea Europeană prin unirea cu România.

„Schimbarea conducerii în Moldova nu a dus la schimbări pozitive, poporul este la fel de sărac şi lipsit de viitor. Reuniunea cu România este şansa noastră la integrare europeană şi un viitor mai bun. După cum a spus fostul Preşedinte Traian Băsescu, aceasta este unica posibilitate de a deveni parte a spaţiului european. Ne dorim dreptate, vrem unire!”, a spus activista Acţiunea 2012, Elena Podoleanu.

„INFOTAG” precizează: Conform Tratatului de pace ruso-turc Imperiul Rus a preluat teritoriul Moldovei dintre Prut şi Nistru, mai târziu denumită Basarabia. După alipirea la Imperiul Rus aici a fost creată Gubernia Basarabia.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/unionistii-vor-desfasura-pe-16-mai-un-mars-la-chisinau.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

17 − 3 =