NL // Cine a luat „otkatul”?

Cine a luat „otkatul”?

Despre aceasta se întreabă fostul preşedinte al Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, fostul deputat PLDM, Veaceslav Ioniţă, care comentează documentul „confidenţial”, apărut peste noapte public pe blogul rudei controversatului oligarh, Vladimir Plahotniuc, Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

„Lecturat raportul Kroll. Ca punct de pornire e ok. Destul de bine sint analizate companiile din grupul Shor. Însă imediat apar câteva întrebări la care trebuie de găsit răspuns în regim de urgență: Care alte companii, in afara grupului Shor au luat credite compromise și cu ce persoane publice sunt afiliate aceste companii?  Spre ce companii au făcut transferuri, companiile din grupul Shor? Cu ce persoane publice sunt asociate aceste companii? Asta ne va permite sa aflam cine i-l acoperă politic pe Shor. Si cui el a “plătit Mulțumirea” pentru asta”, se întreabă Veaceslav Ioniţă pe reţele de socializare.

În seara zilei de luni, 4 mai, ruda oligarhului Vladimir Plahotniuc, Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a publicat pe blogul său personal un document, care pretinde a fi Raportul secret al companiei americane de audit Kroll care a investigat furtul miliardelor de lei din Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Potrivit documentului „confidenţial”, publicat de Candu, rezultă că principalul beneficiar al tranzacțiilor dubioase efectuate la cele 3 bănci ar fi omul de afaceri Ilan Shor. În textul publicat pe blogul lui Candu se menționează că în toată această schemă s-a acționat concertat și că s-a urmărit doar beneficiul firmelor asociate de grupul Shor, în detrimentul celor trei bănci, ceea ce ar fi dus într-un final la colapsul celor 3 instituții bancare.

Datoriile celor trei bănci ajungeau, la 30 noiembrie 2014, la circa 18 miliarde de lei, se arată în text.

Anterior, Andrian Candu anunţa că raportul de investigaţie Kroll nu poate fi făcut public, invocând condiţiile de secretizare, impuse de companie.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/cine-a-luat-otkatul.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

4 × 5 =