NL // ​ÎN MOLDOVA AU ÎNCEPUT ZILELE LIBERTĂŢII PRESEI

​ÎN MOLDOVA AU ÎNCEPUT ZILELE LIBERTĂŢII PRESEI

Zilele libertăţii presei au început în Moldova luni cu desfăşurarea unei conferinţe de presă.

Planul de acţiuni, prezentat în cadrul conferinţei de presă, prevede instalarea lângă Parlament a Panoului ruşinii „Inamicii presei mai 2014 – mai 2015”, organizarea telemaratonului „Pluralismul media”, desfăşurarea campaniei „Vrem acces în Parlament”, expoziţii foto, întâlniri cu cititorii.

Directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente (API), Petru Macovei, a relatat corespondentului „INFOTAG” că în Moldova nivelul încrederii cetăţenilor faţă de presă rămâne pe locul doi după biserică, atunci când în Europa este considerabil mai mic.

„Europenii sunt critici faţă de presă, ei s-au obişnuit să verifice informaţia prezentată, să caute surse alternative. Un nivel atât de înalt al încrederii cetăţenilor RM faţă de presă este un avans pentru jurnalişti, care deseori se află în anumite limite, supunându-se politicii redacţiei sau sunt supuşi presiunilor din partea proprietarilor surselor media, care urmăresc scopuri politice sau economice”, a spus el.

În opinia organizatorilor, principalele probleme ale presei moldoveneşti din mai 2014 până în mai 2015 au fost presiunile politice, monopolizarea presei, accesul limitat al jurnaliştilor la informaţie, legislaţia imperfectă, precum şi influenţa propagandei ruseşti.

http://www.infotag.md/populis-ru/203134/

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/in-moldova-au-inceput-zilele-libertatii-presei.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1 × 5 =