NL // Muravshi: Dacă astăzi vor cîștiga cei care ieri și-au revărsat emoțiile în Piață, puțin ce se va schimba

Muravshi: Dacă astăzi vor cîștiga cei care ieri și-au revărsat emoțiile în Piață, puțin ce se va schimba

Ex-premierul, fostul ministru al Economiei, Alexandru Muravschi, consideră că, dacă cei care ieri și-au revărsat emoțiile în Piață vor cîștiga astăzi, în societate și țară puțin ce se va schimba. Însă pe pagina sa din Facebook Muravschi a menționat că protestele similare celor care au avut loc la Chișinău duminică, 3 mai, sînt necesare, fiind unul dintre cele mai importante mecanisme de edificare a unui stat și societăți demne, relatează NOI.

„Privesc mitingul de pe Piață. Ascult cuvîntările înflăcărate. Nimic nu e veșnic sub lună. Toate acestea au avut loc în secolul trecut. Multe emoții, de altfel, ca în tot ce face poporul nostru. Ceartă autoritățile pe care chiar ei le-au ales. Ceartă reformele pentru chiar ei au optat. Sigur că pe valul acestor emoții întotdeauna la suprafață ies cei mai ingenioși, cei mai cinici, cei mai șmecheri, care se folosesc de naivitatea, aspirațiile romantice, iar în unele cazuri de simpla prostie a concetățenilor pentru atingerea scopurilor personale. Și dacă astăzi vor cîștiga cei care ieri și-au revărsat emoțiile în Piață, puțin ce se va schimba”, a specificat Alexandru Muravschi.

Totodată, el a indicat că astfel de mitinguri și proteste nu sînt în niciun caz inutile. În viziunea lui Muravschi, ele sînt chiar necesare, indiferent de rezultat: „Este unul dintre mecanismele de edificare a unui stat cu un guvern relativ onest, deschis pentru societate, care are demnitate, cu o societate civilă reală care există și influențează puterea.

Am o atitudine filozofică față de acest lucru și cred că pentru edificarea acestei societăți va trebui să se schimbe vreo două-trei generații, dar totuși trebuie să ne mișcăm”, a specificat ex-vicepremierul Moldovei.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/muravshi-daca-astazi-vor-cistiga-cei-care-ieri-si-au-revarsat-emotiile-in-piata-putin-ce-se-va-schimba.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

8 + 4 =