NL // De ce Filat nu-l mai vrea pe Gaburici premier?

De ce Filat nu-l mai vrea pe Gaburici premier?

Mulţi s-au grăbit să spună că numirea lui Chiril Gaburici în funcţia de premier a fost un accident nefericit la istoriei. O nouă gafă a lui Filat, din categoria celor cu care preşedintele PLDM ne-a tot obişnuit în ultimii ani.

Tind însă să cred că n-a fost deloc aşa. Filat, în paranoia sa de a nu pierde funcţia de preşedinte al PLDM, i-a tot lucrat pe oamenii care la un moment dat puteau să-l pună într-un con de umbră. Aşa s-a întâmplat cu Tănase, la fel s-a întâmplat şi cu Leancă.

Acum Filat nu îşi mai putea permite să pună vreun premier care să aibă vreo şansă să câştige în simpatii atât de mult pe cât a făcut-o Leancă. Deşi chiar şi în partid avea soluţii mai de Doamne-ajută, el l-a ales pe acest „Prostu’ Satului” Gaburici, care după cum bine se vede, n-are absolut nicio şansă să placă nici măcar mioriticilor moldoveni, ce încep să idolatrizeze orice individ care prinde vreo funcţie importantă în stat şi apare mai des la televizor.

Să nu fi ştiut Filat că Gaburici se exprimă chiar mai prost decât Sangheli? Să nu fi ştiut că n-are niciun fel de studii terminate? Să nu fi ştiut că un astfel de premier va compromite şi mai mult imaginea PLDM?

Mă îndoiesc. Filat când l-a pus pe Gaburici a vrut să demonstreze că se poate chiar mai rău. Adică Moldova poate să aibă premieri mai răi decât el. Filat l-a pus în această funcţie pe un individ pe care tot el să-l compromită într-atât de mult încât la un moment dat să apară editorialistul său de serviciu şi să spună că gata, „Gaburici trebuie dat jos”.

Pentru că editorialistul său cel mai fidel, a scris vineri despre „cât de marionetă” e Gaburici şi cum poate în Moldova să „fie premier doar preşedintele unui partid de guvernământ”.

Adică bă, aţi văzut ce „panaramă” e Gaburici ăsta? E nevoie neapărat ca un „lider” să preia frâiele Guvernului.

Filat încă mai speră că se poate redresa

De fapt ăsta e şi planul la care Filat încă mai speră că poate fi pus în aplicare. O rocadă care să-l propulseze pe el în funcţia de preşedinte al Parlamentului, iar pe Candu sau Plahotniuc în funcţia de premier. Cu premierul lucrurile încă sunt neclare, în condiţiile în care miza cea mare a lui Plahotniuc rămâne funcţia de preşedinte, anul viitor.

Filat speră astfel că se poate redresa. Că mai poate câştiga 1-2% încredere în sondaje. Iar pentru asta e gata să-l facă pe Plahotniuc premier, iar ulterior şi preşedinte.

El mai speră că Plahotniuc îi va cruţa astfel partidul şi nu-i va scoate unul câte unul deputaţii pentru a-i trimite la Leancă. Filat, în aviditatea sa pentru putere, chiar crede că mai poate reveni într-o funcţie importantă în stat.

Iar în acest delir, îşi pune sculele propagandistice să îndemne la „revenirea la normalitate”. Pentru că da, editorialistul lui Filat consideră că „normalitatea” e asta, cu şeful său spicher şi Plahotniuc premier.

Cât de mult se înşeală însă. Şi şeful şi sluga sa umilă. Or fi moldovenii mămăligari, dar nici chiar aşa.

 

http://totul.md/ro/newsitem/746985.html

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/de-ce-filat-nu-l-mai-vrea-pe-gaburici-premier.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

13 + 20 =