Moldova va fi vizitată de senatori din România şi Turcia

bbf867e8acd34489b95765a9e8366ad3

În zilele următoare Moldova va fi vizitată de preşedinţii Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, şi cel al Marii Adunări Naţionale a Turciei, Cemil Cicek.

 Potrivit agenţiei «Infotag», care face referire la Serviciul de presă al Parlamentului, Popescu-Tăriceanu va vizita Moldova în zilele de 7-8 mai. În cadrul vizitei de două zile, şeful senatului României va avea întrevederi cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, vicepreşedintele Parlamentului, Oleg Bodrug, şi cu deputaţii din Comisia politică externă şi integrare europeană, în frunte cu liberala reformatoare Ana Guţu.

De asemenea, Popescu-Tăriceanu se va întîlni cu preşedintele Nicolae Timofti, prim-ministrul Iurie Leancă şi primarul capitalei, Dorin Chirtoacă. Pe 8 mai oficialul va susţine o prelegere publică la Academia de Ştiinţe a Moldovei despre avantajele Republicii Moldova în parcursul european.
Vizita pe 8-9 mai a şefului legislativului Turciei în Moldova are loc în premieră în istoria relaţiilor bilaterale a ţărilor. Spicherul turc se va întruni cu primele persoane în stat ale Moldovei, precum şi cu reprezentanţii comunităţii turce din Chişinău. Corman şi Cicek vor mai efectua o vizită în Găgăuzia, unde vor discuta cu conducerea autonomiei şi vor susţine o prelegere publică la Universitatea de Stat din Comrat. Şefii parlamentelor Moldovei şi Turciei vor participa la inaugurarea primului oficiu teritorial de informare al Parlamentului.

Din delegaţia parlamentară a Turciei mai fac parte deputaţii Yuksel Ozden, Seyit Sertcelik, Ali Şahin, Tulay Bakir, Haluk Ahmet Gumuş, Lutfu Turrkan.

noi.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

19 + три =