NL // Filat şi Plahotniuc scapă de Gaburici

Filat şi Plahotniuc scapă de Gaburici

Planul lui Filat şi Plahotniuc, de a-l elimina pe Chiril Gaburici din fruntea Guvernului pare să intre în acţiune. Ministerul de Interne a intentat deja un dosar penal în cazul diplomelor de studii ale lui Gaburici.

Dosarul a fost iniţiat pe infracţiunea legată de „confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false”.

„Până acum actele de studii au fost examinate în cadrul unei cauze penale, astăzi, însă, a fost deschis un proces penal în baza articolului 361, aliniat 1 din Codul Penal”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan pentru deschide.md.

Subiectul studiilor premierului Chiril Gaburici a fost dezvăluit într-o investigaţie de presă care jurnaliştii au relatat despre faptul că Chiril Gaburici nu a susținut în 1995 BAC-ul de la Colegiul Republican de Microelectronică și Tehnică de Calcul, iar ulterior a fost înmatriculat la ASEM și Universitatea Slavonă.

Ulterior, Inspectoratul General al Poliției a iniţiat un proces penal şi a preluat toate documentele din dosarul de studii al Premierului Chiril Gaburici, de la Academia de Studii Economice şi de la Universitatea Slavonă.  Asta pentru că nu este clar în baza cărui act de studii Chiril Gaburici a fost totuşi înmatriculat la Academia de Studii Economice în 1995.Chiril Gaburici a declarat anterior că a fost înmatriculat la facultate în baza actelor eliberate de şcoala din Logăneşti, Hânceşti.

Se ştie însă că după 9 clase Gaburici a mers la studii la Chişinău, la Colegiul de Microelectronică, de unde a fost exmatriculat deoarece nu a susţinut câteva examene de bacalaureat. Ulterior Premierul a ajuns la Academia de Studii Economice, iar ministerul Educaţiei a comunicat că a fost înmatriculat în baza atestatului de şcoală medie. Din cauza acestor neconcordante, ministerul Educaţiei a sesizat Procuratura General, iar Inspectoratul General de poliţie a deschis un proces penal şi a ridicat de la ASEM dosarul de studii al lui Chiril Gaburici.

La începutul lunii aprilie, politicianul Renato Usatîi a anunţat că fostul Premier, demis pentru acte de corupţie, liderul PLDM, Vladimir Filat şi partenerul lui de coaliţie guvernamentală, controversatul oligarh, Vladimir Plahotniuc, pregătesc demiterea Premierului, Chiril Gaburici.

Usatîi spunea că a intrat în posesia unui document din cadrul unei ambasade de la Chişinău, în care sunt descrise acțiunile efectuate de Guvernul Gaburici în vederea mușamalizării scandalului jafului de la BEM, dar și un scenariu de demitere a lui Gaburici care urmează să se producă în scurt timp.

Potrivit documentului în locul lui Gaburici, în fruntea Guvernului va fi numit actualul speaker al Legislativului, deputatul PDM, Andrian Candu, iar preşedinte al Parlamentului va deveni Vladimir Filat sau vicespeakerul, Liliana Palihovici.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/filat-si-plahotniuc-scapa-de-gaburici.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

три − один =