NL // Deputat european: Plahotniuc controlează totul în Republica Moldova

Deputat european: Plahotniuc controlează totul în Republica Moldova

Oligarhul Vladimir Plahotniuc, preşedinte de facto al PD, controlează totul în Republica Moldova.

 O spune răspicat europarlamentara Monica Macovei, care afirmă că anume Plahotniuc a ales o alianţă cu PCRM, un partid care nu-şi doreşte reforme în Republica Moldova.
Deputatul european a criticat dur partidele de la guvernare care, deşi s-au declarat proeuropene şi pentru aceasta au fost votate, au trădat cetăţenii şi au făcut coaliţie cu PCRM.

„Referitor la acest guvern aş avea câteva întrebări. Aşa cum am spus mai devreme, la ultimele alegeri cetăţenii R. Moldova au votat o orientare proeuropeană, o coaliţie proeuropeană. Cu toate acestea, Partidul Liberal, un partid proeuropean, nu este la guvernare. Ca atare, guvernul de astăzi este susţinut în Parlamentul R. Moldova de Partidul Comuniştilor. Şi atunci se ridică nişte întrebări. Să nu uităm că dl Plahotniuc, vicepreşedinte al PD, controlează totul. Aceasta este opinia mea, după experienţa acumulată în Republica Moldova”, a declarat Monica Macovei la Europa Liberă.

Europarlamentarul a accentuat că PCRM n-a fost atras întâmplător la guvernare într-o perioadă importantă când legile care au fost votate şi care presupun reforme ar trebui să fie implementate.

„Se ridică întrebarea: De ce dl Plahotniuc a făcut în aşa fel, încât PL să nu intre la guvernare? De asemenea, de ce s-a înţeles cu comuniştii pentru sprijin în Parlament? Eu nu cred că PCRM va acţiona pentru punerea în aplicare a reformelor. Până acum au fost adoptate ca legi. Acum este momentul cel mai dificil. Acum aceste legi trebuie aplicate. Şi cu cine vii la guvernare într-o perioadă ca aceasta? Cu comuniştii, care au fost la putere? Care nu au făcut nici o reformă! Cum de s-a ajuns ca această situaţie să fie atât de convenabilă Rusiei? Moldovenii au votat anul trecut, în noiembrie, pentru un drum european. Cu toate dezamăgirile lor. Iată că politicienii au făcut altfel”, a adăugat Monica Macovei.

Deputatul european a mai spus că cetăţenii moldoveni nu mai au încredere în clasa politică din cauza sărăciei şi a corupţiei care macină ţara.
„Este sărăcie, preţurile au crescut, este corupţie, mai ales în rândul clasei politice, ca atare oamenii nu mai au încredere în clasa politică. Au avut loc privatizări cu cântec, iar următoarele privatizări, Moldtelecomul şi Calea Ferată trebuie neapărat să fie transparente şi curate, şi să nu se mai întâmple ca în cazul privatizării Aeroportului din Chişinău. De asemenea, se vehiculează că din sistemul bancar s-au scos circa un miliard de dolari”, a accentuat Monica Macovei, adăugând că Moldova are nevoie de procurori independenţi şi profesionişti.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/deputat-european-plahotniuc-controleaza-totul-in-republica-moldova.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

13 − 8 =