Rusia avertizează România pentru declaraţiile preşedintelui Băsescu

4c36fa2d1ce7479b8df0226d15d0b9a1

Rusia a avertizat, vineri, România, pe tema unor declaraţii «antiruse» ale preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu criza din Ucraina, Moscova subliniind că o deteriorare a relaţiilor nu este în folosul niciuneia dintre cele două părţi, relatează AFP.

 «Rusia a observat o serie de noi declaraţii antiruse ale preşedintelui Traian Băsescu», afirmă Ministerul rus de Externe, într-un comunicat.
«Liderul român a acuzat Rusia de comiterea unei «agresiuni împotriva Ucrainei» la ceremoniile de aniversare a 10 ani de la intrarea României în NATO», precizează Ministerul rus de Externe, adaugând că şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean, nu a respins această declaraţie.

«Se poate ghici în spatele acestor atacuri intenţia clară a Bucureştiului de a ignora adevăratele cauze ale crizei din Ucraina», a adăugat diplomaţia rusă.

«Această retorică antirusă la nivelul conducerii statului român (…) nu este în interesul nimănui», mai arată comunicatul Ministerului rus de Externe.

România a denunţat, în martie, «agresiunea» rusă în Crimeea şi referendumul «ilegal» care a condus la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia. Preşedintele Traian Băsescu a pledat pentru «repoziţionarea» forţelor NATO în Europa.

jurnal.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

3 + восемнадцать =