NL // O nouă lovitură dură pentru Filat

O nouă lovitură dură pentru Filat

Organizaţia de tineret din Orhei a anunţat că părăseşte Partidul Liberal Democrat din Moldova, condus de fostul Premier, demis pentru acte de corupţie, Vladimir Filat. Anunţul a fost făcut vineri, 24 aprilie în cadrul Biroului Politic de către Președintele organizației, Roman Răilean.

Principalele motive ale deciziei sunt „lipsa de transparență decizională şi trădarea ideilor democratice în cadrul partidului”, se spune într-o Declarație a OT PLDM din Orhei.

Foştii membri ai PLDM din Orhei au mai anunţat că se alătură partidului condus de fostul vicepreşedinte al PLDM, Iurie Leancă. Tinerii au făcut apel „către toți oamenii cu verticalitate, care cred într-un viitor mai bun, să se alăture Partidului Popular European din Moldova”.

Săptămâna trecută, preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma a anunţat că părăseşte Partidul Liberal Democrat din Moldova, condus de Filat. Motivul invocat de funcţionar este politica promovată de PLDM şi incompatibilitatea viziunilor sale cu cele ale partidului pe care îl cataloghează ca pe unul „profitor”.

Anterior, din PLDM au plecat prim-vicepreşedintele formaţiunii, fostul Premier, deputatul Iurie Leancă şi deputatul Eugen Carpov, fiind urmaţi de mai mulţi funcţionari de rang înalt din instituţiile statului, printre care şeful Biroului relaţii interetnice, Victor Lutenco, dar şi ambii viceminiştri ai Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri şi Iulian Groza.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/o-noua-lovitura-dura-pentru-filat.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

двенадцать + 6 =