NL // Opinie: Îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia ar fi o soluție pentru creșterea comerțului extern al RM

Opinie: Îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia ar fi o soluție pentru creșterea comerțului extern al RM

Foto: stirilocale.md

CHIŞINĂU, 24 apr – News-Moldova. Înrăutățirea relațiilor cu Federația Rusă a afectat puternic economia moldovenească. Este vorba despre pierderile pe care le-a avut Republica Moldova din cauza reducerii exporturilor cantităților de mere, prune, carne de vită și de alte produse pe piețele din Rusia, a declarat șefa Secției Analiză și Prognoze a Institutului Național de Cercetări Economice (INCE), Victoria Clipa, transmite News-Moldova.

Directorul INCE Alexandru Stratan a menționat pentru “Sputnik- Moldova” că, “pe termen scurt o îmbunătățire a relațiilor cu Federația Rusă într-un proces de negocieri pe care trebuie să apăsăm și trebuie să îmbunătățim ar schimba situația în favoarea creșterii comerțului extern al Republicii Moldova”

“În 2013, ponderea Federației Ruse a fost de 26,7 %, fiind un partener comercial de bază pentru Moldova. În 2014, ponderea s-a diminuat la 18%. Anul acesta, dacă e să examinăm doar primele două luni față de anul precedent, ponderea s-a redus la 9,8 %”, a precizat Stratan.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/opinie-imbunatatirea-relatiilor-cu-rusia-ar-fi-o-solutie-pentru-cresterea-comertului-extern-al-rm.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

20 − 20 =