NL // Sistemul bancar din Moldova va implementa un cod internaţional la efectuarea transferurilor naționale

Sistemul bancar din Moldova va implementa un cod internaţional la efectuarea transferurilor naționale

Sistemul bancar din Republica Moldova va implementa, de la 1 ianuarie 2016, codul internaţional IBAN (International Bank Account Number) la efectuarea transferurilor naționale, informează MOLDPRES.

„Acest pas important pentru asigurarea unor avantaje moderne ale transferurilor respective este prevăzut de modificările şi completările operate la Regulamentul cu privire la transferul de credit, aprobate recent de Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei. Este cea de-a doua etapă a implementării acestui cod, prima vizînd transferurile transfrontaliere”, precizează un comunicat de presă al BNM.

Codul IBAN reprezintă un şir de caractere ce identifică, în mod unic, la nivel internațional, contul unui client la o instituție financiară prin recunoașterea de către orice sistem bancar operant în rețeaua SWIFT.

În scopul adaptării la noua practică, va exista o perioadă de tranziție. Astfel, pînă la data de 1 ianuarie 2017, băncile şi alte instituţii vor accepta documente de plată referitoare la conturi utilizate în baza codurilor IBAN, dar și documente ce vizează conturile existente în formula de pînă la implementarea codurilor în cauză.

Noile prevederi despre modul de utilizare, în derularea transferurilor naționale, a codului IBAN sînt orientate spre minimizarea erorilor, a timpului de procesare a datelor și reducerea costurilor serviciilor de transfer.

Codul IBAN aferent transferurilor internaționale a fost implementat în Republica Moldova în anul 2013.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/sistemul-bancar-din-moldova-va-implementa-un-cod-international-la-efectuarea-transferurilor-nationale.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

два × 3 =