NL // Platforma DA: Protestul din 3 mai va fi o repetiţie înaintea loviturii de graţie

Platforma DA: Protestul din 3 mai va fi o repetiţie înaintea loviturii de graţie

Protestul antiguvernamental din 3 mai în scuarul Catedralei din capitală va fi o repetiţie înaintea loviturii de graţie, susţin inițiatorii mitingului, reprezentanții platformei civice „Demnitate și Adevăr” care au îndemnat societatea să nu fie indiferentă față de abuzurile regimului de guvernare şi să dea dovadă de solidaritate.

„Vrem ca revolta noastră să se transforme într-o activitate civică, iar exemplul nostru să fie răspîndit în întreaga țară. Începînd cu 3 mai, va fi marcată săptămîna Europei, iar noi vom avea prilejul nu să ne bucurăm, dar să fim împreună într-o manifestație de protest, pentru a ne recuceri demnitatea, și a-i condamna pe cei care, sub paravanul integrării europene, au adus țara la limita distrugerii”, a declarat miercuri, 22 aprilie, în cadrul conferinţei de presă, unul dintre membrii platformei civice, Igor Boțan, citat de noi.md.

„Parlamentul nu a găsit 26 de semnături să dea jos Guvernul, pentru că toți sînt împreună în aceeași barcă și luptă cu populația Republicii Moldova. În aceste condiții organizăm o manifestare care va fi, de fapt, o repetiție generală pentru lovitura de grație pe care o vom aplica acestei guvernări, acestui Parlament”, a menţionat un alt membru al platformei, Valentin Dolganiuc.

„Nu avem alte pîgrhii, nu putem recurge la forță, de aceea vom recurge la mijloace civilizate, deși cei care ne guvernează nu le recunosc. Au profanat totul – democrația, libertatea de exprimare. Avem o șansă în plus să oprim acest dezmăț pus la cale de cei trei criminali”, a spus avocatul Andrei Năstase.

Potrivit organizatorilor, mitingul din 3 mai nu va putea fi organizat în Piața Marii Adunări Naționale, întrucât această locație a fost rezervată pentru o perioada îndelungată de partidele parlamentare. Astfel, acțiunea de protest se va desfășura în scuarul Catedralei Mitropolitane, cu începere de la ora 13.00.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/platforma-da-protestul-din-3-mai-va-fi-o-repetitie-inaintea-loviturii-de-gratie.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

4 × 2 =