Acordul de Asociere și cel de Liber Schimb vor fi implimentate cu ajutorul Marii Britanii

acordul-de-asociere-si-cel-de-liber-schimb-vor-fi-implimentate-cu-ajutorul-marii-britanii-1399323919„Marea Britanie este dispusă să susțină Moldova în semnarea și aplicarea prevederilor Acordului de Asociere, inclusiv cu privire la crearea Zonei de comerț liber, aprofundat și comprehensiv. Moldova este o țară europeană, care trebuie să se folosească de toate oportunitățile pe care le oferă aceste prevederi”.

Declarația aparține ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, William Hague, și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu premierul Iurie Leancă, relatează UNIMEDIA cu referire la un comunicat al Guvernului.

Oficialii au discutat despre relațiile bilaterale, inclusiv comercial-economice, agenda europeană a Republicii Moldova și reformele aplicate în țara noastră.

Iurie Leancă a vorbit despre necesitatea măririi exportului produselor moldovenești pe piața europeană. La rândul său, William Hague a menționat că oamenii de afaceri din Marea Britanie sunt interesați să investească în economia Republicii Moldova.

William Hague a mai spus că Marea Britanie susține perspectiva europeană a țării noastre, integritatea și suveranitatea Republicii Moldova.

De asemenea, William Hague a reiterat că Londra mizează pe soluționarea pașnică, în formatul 5+2, a problemei transnistrene și identificarea unei soluții acceptată de către părţi, cu respectarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

unimedia.info

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

одиннадцать − семь =