Panglica Sf. Gheorghe, întinsă în PMAN

 
video-panglica-sf--gheorghe--intinsa-in-pman-miting-organizat-de-liga-tineretului-rus-1399298296Panglica Sf. Gheorghe a fost întinsă ieri, 5 mai, în Piața Marii Adunări Naționale în cadrul unui miting organizat de Mișcarea „Patria. Uniunea Euroasiatică”. Asta în contextul care presa ucraineană nota că acesta este un simbol al cotropirii țării vecine. Panglica are o lungime de 200 de metri și 7 metri lățime.

Membrii Ligii Tineretului rus au dorit astfel să marcheze victoria asupra fascismului. Totodată, organizatorii evenimentului au ținut un minut de reculegere în memoria celor care au avut de suferit în urma ciocnirilor violente din Ucraina. În cadrul evenimentului au participat câteva sute de persoane, informează UNIMEDIA.
„Suntem aici pentru a-i comemora cei căzuți pentru libertate, dar și victoria asupra fascismului. Cei care nu țin minte, le vom reaminti despre acest eveniment”, a declarat liderul Mișcării „Patria. Uniunea Euroasiatică” din Republica Moldova, Igor Tuleanţev.
Unii dintre manifestanți consideră că, deși locuiesc în Moldova, încă se află pe teritoriul URSS, iar victoria asupra fascismului trebuie celebrată. Pe de altă parte, unii locuitori ai Capitalei condamnă acțiunile organizate în centrul Chișinăului. „Întrebați porcii ce se întâmplă în PMAN…. Sau întrebați pe cei de la guvernare ceea ce are loc în centrul Capitalei”, a subliniat un trecător.
„E trist ce se întâmplă în PMAN. Alături de panglica Sf. Gheorghe ar trebui să întindem o panglică cu drapelul Republicii Moldova. Ziua de 9 mai ar trebui sărbătorită, dar nu în așa mod, și nu în PMAN”, a precizat un alt intervievat.
Amintim că, panglica a apărut în timpul Rusiei ţariste și a devenit un simbol al armatei ruse, fiind ataşată decoraţiei „Sfântul Gheorghe». Medalia „Crucea Sfântului Gheorghe», cu panglică, a fost reînfiinţată în Federaţia Rusă în anul 1998.
Recent, presa ucraineană scria că panglica Sf. Gheorghe a devenit simbolul cotropirii țării vecine de către Federația Rusă, aceasta fiind purtată la piept de militanți pro-ruși care organizează blocade pe teritoriul Ucrainei și instigă la violență.

unimedia.info

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четырнадцать + 3 =