Leancă, decepționat: „Nu văd efectele după majorarea salariilor judecătorilor”

video-leanca--deceptionat-nu-vad-efectele-dupa--majorarea-salariilor-judecatorilor-1399016123
Prim-ministrul Iurie Leancă rămâne deocamdată decepționat de efectele reformei în sistemului justiției. Potrivit lui, rezultatele întârzie să apară, cu toate că au fost majorate substanțial salariile judecătorilor, transmite UNIMEDIA.
Declarații în acest sens au fost făcute de către șeful Guvernului, în cadrul emisiunii „Avangaraj” de la postul național de televiziune.
„Dacă mă întrebați astăzi, după aproape cinci luni de la majorarea dramatică a salariilor judecătorilor, dacă s-a meritat? Poate nu e corect ce spun, dar deocamdată efect pozitiv și o mai mare responsabilitate nu văd”, a menționat Iurie Leancă.
Premierul a amintit de recentul caz de la Judecătoria Căușeni, unde a fost achitat judecătorul de la Curtea de Apel Bender, Gheorghe Nogai, învinuit că a legalizat în anul 2011 înstrăinarea frauduloasă a acţiunilor Moldova-Agroindbank.
„Se pare că „corporația” a funcționat din nou, achitând pe unii din ai săi. Ceea ce nu este corect. Acest lucru iarăși descurajează cetățenii, nu oferă încredere în capacitatea justiției de auto asanare”, a accentuat premierul Leancă.
După achitarea lui Nogai, Procuratura Generală Procuratura a acuzat instanţa de judecată de protecționism a colegilor de breaslă.
unimedia.info

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

2 × 5 =