NL // Liderii PCRM părăsesc partidul şi aderă la „Partidul Nostru”

Liderii PCRM părăsesc partidul şi aderă la „Partidul Nostru”

Câteva zeci de membri de vază ai Partidului Comuniştilor au anunţat joi, 16 aprilie că părăsesc formaţiunea politică condusă de Vladimir Voronin şi aderă la „Partidul Nostru” şi echipa lui Renato Usatîi.

Anunţul a fost făcut joi, 16 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, de primarul oraşului Râşcani, prim-secretar al comitetului raional PCRM, Victor Bogatco, fiind însoţit de consilierul fracţiunii PCRM din Consiliul raional Râşcani, Anton  Asociuc şi Andrei Cocieru, prim secretar al comitetului raional al comsomoliştilor.

„Pentru noi a fost o decizie complicată. Am activat foarte mult împreună, sunt membru al PCRM din 1999. Nu vedem ca PCRM să apere interesele alegătorilor. Partidul trădează interesele muncitorilor. În contextul situaţiei create, am decis să plecăm din PCRM, am scris cerere de părăsire a partidului şi am decis să aderăm la „Partidul Nostru”. Am fost urmaţi de majoritatea comuniştilor din oraş care au decis să părăsească PCRM”, a anunţat în cadrul conferinţei de presă, Victor Bogatco, specificând că „sunt câteva zeci de persoane din raionul Râşcani”.

Potrivit sursei citate, „echipa PCRM a decis să se alăture „Partidului Nostru” şi să meargă la alegerile locale”. „Nu aderăm la un partid de guvernare, ci la un partid care nici măcar nu a fost admis să participe anterior la alegeri. A fost un pas greu. Ne aşteptăm la provocări, dar cred că vom rezista şi vom obţine victorie la alegeri”, a menţionat primarul oraşului Râşcani.

Politicianul a mai spus că exemplul lor a fost urmat de mai mulţi primari ai raionului Râşcani. Acesta i-a chemat şi pe alţi membri şi simpatizanţi ai PCRM să facă acelaşi lucru.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/liderii-pcrm-parasesc-partidul-si-adera-la-partidul-nostru.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

один × четыре =