Ucraina: Rebelii au RELUAT CONTROLUL asupra orașelor din regiunea Donețk

Polk_1399229583.jpg_600x450_q85Milițiile din regiunea Donețk au declarat că au recăpătat controlul clădirilor administrative în localitățile-cheie din regiune, transmite «Interfax», cu referire la unul dintre liderii autoapărării Donbasului, Miroslav Rudenko.

Potrivit lui, în prezent, situația în majoritatea localităților din regiune este calmă, luptele au fost temporar suspendate.

UNIAN confirmă că trupele ucrainene au părăsit orașul Kramatorsk și s-au întors la baza de la aeroportul din apropierea orașului. De ce trupele ucrainene au plecat – nu se știe, scrie agenția.

În același timp, serviciul de presă al republicii populare Donețk a informat RIA Novosti că primarul din Donețk, Alexandr Lukiancenko și-a dat benevol demiasi și a predat cheile de la clădirea comitetului executiv susținătorilor federalizării. În consiliul orașului Donețk această declarație este infirmată: » Departamentul de Relații Publice al Consiliului orășenesc declară oficial că Alexandr Lukiancenko este primarul în exercițiu al orașului Donețk și se află la locul de muncă». Toate anunțurile cu privire la demisia primarului sînt o provocare, — a subliniat primăria.

Șeful adjunct al milițiilor din Donbas, Serghei Țîplakov, a declarat că susținătorii federalizării au preluat controlul asupra întregului Donețk. Potrivit acestuia, doar militarii și activiștii «Sectorului de dreapta» se pot deda provocărilor.

Anterior susținătorii federalizării au declarat că au reușit să respingă forțele militare din mai multe orașe din regiunea Donețk în noaptea de 4 mai. Este vorba despre Kramatorsk, Andreevka, Konstantinovka și Gorlovka.

polit.ru

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

8 + пять =