Marian Lupu: Aderarea la NATO înseamnă lichidarea R. Moldova

Marian_Lupu_1Aderarea la blocul militar NATO înseamnă pierderea regiunii transnistrene, iar asta poate duce la lichidarea statului R. Moldova. Această opinie a fost exprimată ieri, 1 mai, de către liderul PDM, Marian Lupu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, informează Politik.md.
Liderul democraților consideră că aderarea la NATO nu garantează putere R. Moldova, dar poate aduce mai multe dezavantaje. În acest context, Marian Lupu a precizat că țara noastră poate cere ajutor de la oricare bloc militar, fără ca să fie membru al acestuia.
„Trebuie să ne consolidăm statutul nostru de neutralitate. Cei care țipă în gura mare și vin cu declarații că R. Moldova trebuie să adere la NATO, acești oameni nu susțin ideea statalității. Asemenea pas ar duce la separarea definitivă a regiunii transnistrene și pierderea acestui teritoriu, iar anumite forțe din Chișinău ar putea să-și întețească idiologia lor de lichidare a statului R. Moldova”, a declarat politicianul.
De asemenea, Marian Lupu a subliniat că tendința de a fi membru NATO este absolut irealizabilă. „Ceea ce vor unii — „vrabia mălai visează”, — însă noi avem poporul suveran care vrea un stat independent. Nu cred că poate fi o alternativă a acestei viziuni a oamenilor”, a mai spus președintele PDM.
Menționăm că Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) este o alianță politico-militară stabilită în 1949, prin Tratatul Atlanticului de Nord semnat la Washington la 4 aprilie 1949. Actualmente cuprinde 28 state din Europa și America de Nord.
Politik.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1 + десять =