NL // Timofti a ignorat din nou locuitorii din Găgăuzia

Timofti a ignorat din nou locuitorii din Găgăuzia

Nicolae Timofti, numit în funcţia de Preşedinte al Moldovei de partidele puterii, a ignorat invitaţia de a participa la ceremonia oficială de inaugurare a başcanului UTA Găgăuzia, Irina Vlah, câştigătoarea alegerilor guvernatorului autonomiei.

La manifestare, care a avut loc miercuri, 15 aprilie, au fost invitaţi oficial Premierul, Speakerul Parlamentului şi Preşedintele Moldovei. Însă, din reprezentanţii conducerii ţării, la ceremonie au venit şeful Executivului de la Chişinău, Chiril Gaburici şi Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

La inaugurarea oficială a participat inclusiv Mitropolitul Chişinăului şi Întregii Moldove, Vladimir, preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, mai mulţi deputaţi, ambasadori, politologi şi funcţionari publici.

În acelaşi timp, Nicolae Timofti a ignorat invitaţia. Scaunul rezervat pentru acesta a rămas gol.Preşedinţia Republicii Moldova a fost reprezentată doar de consilierul lui Timofti pentru agricultură, Vladimir Ciobanu.

În a doua jumătate a zilei de 15 aprilie, Irina Vlah s-a deplasat la Reşedinţa de stat din Chişinău, unde a depus jurământul în calitate de membru al Guvernului, în prezenţa lui Nicolae Timofti.

De remarcat că în cei mai bine de trei ani de mandat prezidenţial, Nicolae Timofti nu a fost niciodată în UTA Găgăuzia.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/timofti-a-ignorat-din-nou-locuitorii-din-gagauzia.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1 × пять =