NL // Mii de agricultori şi fermieri au blocat traseele naţionale în semn de protest faţă de politicile actualei guvernări

Mii de agricultori şi fermieri au blocat traseele naţionale în semn de protest faţă de politicile actualei guvernări

Mii de agricultori şi fermieri din toată ţara au blocat miercuri, 15 aprilie, traseele naţionale în semn de protest faţă de acţiunile regimului de guvernare care, spun ei, „nu acordă sprijinul necesar fermierilor, mulţi dintre care riscă să dea faliment”.

Fermierii au scos pe traseele naţionale mii de unităţi de tehnică agricolă cu care au blocat drumurile preţ de câteva ore. Pe tractoare, protestatarii au afişat pancarte: „JOS politica fiscală distrugătoare!”, „NU decapitalizării agriculturii!” şi altele.

Agricultorii sunt nemulțumiți de faptul că Fondul de subvenționare în agricultură nu a fost majorat până la 1,2 miliarde de lei, cum au solicitat în repetate rânduri. Totodată, fermierii cer ca taxa pe valoare adăugată în agricultură să fie menținută la nivelul de 8%, iar rata dobânzii la creditul polonez să fie redusă de la 3% până la 1%.

Asociaţiile de fermieri şi agricultori au anunţat că dacă „protestul de demnitate” din 15 aprilie nu va da rezultatele aşteptate din partea guvernării, atunci eivor ieşi la protest cu tractoarele în Piaţa Marii Adunări Naţionale în ziua de 1 mai.

Amintim că la 27 martie, producătorii agricoli din Moldova au mai ieşit la proteste de amploare în toată ţara. Fermierii au adus şi atunci tehnica agricolă pe majoritatea traseelor naţionale.

Oamenii s-au plâns de situaţia catastrofală în domeniul agriculturii, de valul de scumpiri generat de devalorizarea leului, de subvenţionarea mizeră din partea statului.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/mii-de-agricultori-si-fermieri-au-blocat-traseele-nationale-in-semn-de-protest-fata-de-politicile-actualei-guvernari.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

один × 2 =