NL // Moldovenii cu acte de identitate expirate nu vor mai putea vota

Moldovenii cu acte de identitate expirate nu vor mai putea vota

Deținătorii actelor de identitate cu termenul de valabilitate expirat nu vor mai putea vota la alegerile locale din iunie curent.

Spre deosebire de alegerile parlamentare din noiembrie anul trecut, cînd acest lucru a fost permis de Comisia Electorală Centrală, la următoarele scrutine electorale vor putea vota doar cetățenii cu acte de identitate valabile, au declarat pentru NOI.md surse din cadrul CEC.

Potrivit estimărilor Întreprinderii de Stat Registru, peste 155 de mii de moldoveni au buletine de identitate expirate, iar peste 241 de mii dețin pașapoarte expirate. Anterior, CEC a permis votarea cu acte expirate la alegerile locale generale din 2007 și alegerile parlamentare din 2009 și din 2010, precum și la referendumul din septembrie 2010.

Precizăm că în cadrul scrutinului din 14 iunie, Comisia Electorală Centrală va desfășura alegerea primarilor în 898 de primării, a consilierilor în 896 de consilii de nivelul I și 32 de consilii raionale și municipale de nivelul II.

http://www.noi.md/md/news_id/59516

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/moldovenii-cu-acte-de-identitate-expirate-nu-vor-mai-putea-vota.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1 + два =