NL // Încasările din taxele rutiere se prognozează în cuantum de 380 de milioane de lei

Încasările din taxele rutiere se prognozează în cuantum de 380 de milioane de lei

Taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Moldova se majorează cu 50 la sută, potrivit Legii bugetului de stat pe 2015, aprobată prin angajarea răspunderii Guvernului.

Scopul acestei majorări se explică prin necesitatea de a acumula mai multe resurse financiare pentru reabilitarea reţelei de drumuri, transmite IPN.

Urmare a majorării şi luând în consideraţie numărul unităţilor de transport pentru care vor fi calculate taxe, încasările din taxele rutiere se prognozează în cuantum de 380 mln lei.

Din acestea, 295,7 mln lei va constitui taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Moldova (50 la sută din încasări se transferă la bugetele unităţilor administrativ-teritoriale). 60 mln lei  vor veni  din procurarea vinietei, 9,1 mln lei  din taxa  de eliberare a autorizaţiilor pentru transporturi rutiere internaţionale şi  15,1 mln lei din alte taxe rutiere.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/incasarile-din-taxele-rutiere-se-prognozeaza-in-cuantum-de-380-de-milioane-de-lei.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

восемнадцать − 5 =