Ilan Shor a devenit oficial președinte al Consiliului Băncii de Economii

ilan-shor-a-devenit-oficial-presedinte-al-consiliului-bancii-de-economii-1398855077

În cadrul Şedinţei Consiliului Băncii de Economii S.A. care a fost convocată la data de 30 aprilie 2014, prin vot unanim în calitate de preşedinte al Consiliului a fost ales Ilan Shor. Anunțul a fost făcut oficial de Banca de Economii, transmite Agora.

 

Instituția bancară mai precizează că în calitate de vicepreședintel al Consiliului a fost desemnat Ivan Ursu.

„Totodată, Consiliul băncii a aprobat cererea de demisie a președintelui Băncii de Economii, Ivan Crivceanschi, în legătură cu transferul la alt loc de muncă. În calitate de preşedinte interimar al băncii a fost numit Viorel Bîrca, vicepreședinte”, se menționează într-un comunicat al companiei.

În calitate de vicepreşedinte al Băncii a fost numit Constantin Paladi. Candidatura acestuia urmează a fi aprobată de Banca Naţională a Moldovei.

Ieri, 29 aprilie, omul de afaceri Ilan Shor a devenit membru al Consiliului de Admnistrație al Băncii de Economii (BEM).

La finele săptămânii trecute, un pachet 24,9% din acțiuni de la Banca de Economii a Moldovei a fost achiziționat de Banca de stat a Federației Ruse „Внешэкономбанк” (ВЭБ).

Cota statului în capitalul Băncii de Economii a Moldovei (BEM) s-a diminuat de la 56% la sută la 33,38%, în urma emisiei suplimentare închise de acţiuni ce a avut loc la 29 august 2013.

În acest fel Guvernul a pierdut benevol 20 la sută din acţiunile instituţiei, care au fost preluate de compania cu capital străin SRL „Sisteme Informaţionale Integrate», al cărei beneficiar este compania „Constanta» din Rusia.

unimedia.info

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

одиннадцать − 2 =