NL // Grigore Petrenco a devenit liderul proiectului politic alternativ de stânga „Casa noastră – Moldova”

Grigore Petrenco a devenit liderul proiectului politic alternativ de stânga „Casa noastră – Moldova”

Fostul deputat în Parlament, Grigore Petrenco, a devenit preşedinte al partidului „Casa noastră – Moldova”, formaţiune care se anunţă a fi una de alternativă pe eşichierul de stânga al politicii moldoveneşti.

Potrivit politicianului „stânga din Moldova s-a schimbat radical în ultimul timp, PCRM de facto, s-a destrămat, conducerea PCRM şi-a trădat electoratul, a vândut şi partidul şi electoratul, voturile au fost schimbate pe bani gheaţă, s-a unit cu partidele lui Filat şi Plahotniuc. Noi am atenţionat despre asta încă în vara anului 2014, pentru aste fiind neutralizaţi din conducerea formaţiunii cei care au lupta sincer cu regimul oligarhic”.

În aceste condiţii, potrivit lui Petrenco, „Moldova are nevoie de o alternativă pe aripa de stângă, de o opoziţie veritabilă”. „În aceste condiţii, am decis să preiau preşedinţia partidului „Casa Noastră – Moldova”, fondat în 2010, pentru a dezvolta un proiect de alternativă pentru forţele de stângă din Moldova care va lupta fără compromis cu regimul lui Filat, Voronin şi Plahotniuc”, a declarat vineri, 10 martie, Grigore Petrenco.

Fostul legislator susţine că „a devenit liderul unei echipe tinere, consolidate,d e adevăraţi luptători politici”. „Ne propunem să accedem în viitorul Parlament. Vom face tot ce este posibil pentru ca acest regim să plece, Moldova în sfârşit să respire liber, pentru că ceea ce avem astăzi, întrece orice limite: când Premier devine un om fără studii medii, când se fură un miliard de dolari din bănci, iar guvernarea, implicată în furturi, „caută vinovaţii”, când este dispersată societatea în mod intenţionat”, a mai menţionat Petrenco.

Politicianul a chemat „toţi cei care au fost eliminaţi din PCRM la nivel central şi local, cei care au plecat din partid dezamăgiţi de trădarea lui Voronin, să se unească, să facă alternativă actualului regim”. „Chem adevăraţii comunişti să se consolideze în jurul partidului „Casa noastră – Moldova”, să meargă la alegeri locale împreună, apoi la parlamentare. Regim lui Plahotniuc, Filat şi Voronin va cădea!”, a precizat Petrenco.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/grigore-petrenco-a-devenit-liderul-proiectului-politic-alternativ-de-stanga-casa-noastra-moldova.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

3 × один =