Pregătiri intense la Tiraspol pentru 9 mai!

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin va participa la parada militară organizată de 9 mai la Tiraspol de așa-zisele autorități transnistrene.

ec82ead1be914834a93e6826b0d3f801

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin va participa la parada militară organizată de 9 mai la Tiraspol de așa-zisele autorități transnistrene.

 Oficialul și-a anunțat prezența pe o rețea de socializare.

În cadrul evenimentului, Rogozin urmează să primească și listele cu semnături colectate în stânga Nistrului pentru recunoașterea Transnistriei și ulterioara aderare a ei la Federația Rusă. Ulterior, Rogozin va transmite listele președintelui Vladimir Putin.Potrivit presei transnistrene, în regiune au loc pregătiri intense pentru ceremonia dedicată „celei de-a 69-a aniversari de la Ziua Victoriei poporului sovietic în cel de-al Doilea Razboi Mondial și celei de-a 70 aniversari de la eliberarea regiunii transnistrene de sub ocupatia româno-fascistă”. În piața din centrul orașului Tiraspol au loc lucrări de amenajare, se renovează pavajul de pe trotuare și asfaltul pe străzile pe care urmează să meargă militarii și tehnica grea care va participa la paradă. În Tiraspol vor fi aduse și patru troleibuze noi asamblate la o uzină din Rusia. Acestea au fost vopsite în culorile drapelelor Rusiei și Transnistriei și vor avea inscripționat mesajul: „În viitor împreună cu Rusia”

Amintim că, anul trecut, Ziua Victoriei a fost sărbătorită și la Chișinău. Ambasada Federației Ruse a organizat un concert în Piața Marii Adunări Naționale, avându-l ca invitat special pe artistul rus Iosif Kobzon. Vicepremierul Dmitri Rogozin a fost prezent la eveniment și a ieşit pe scenă cu un mesaj de felicitare adresat veteranilor. „Voi fi fericit dacă Moldova va sărbători în fiecare an aşa ca astăzi această zi mare, care ne uneşte», a declarat anul trecut Dmitri Rogozin.

europa libera

Visul acestuia a fost năruit de Primăria capitalei care a decis ca 9 mai să nu mai fie sărbătorit în Piața Marii Adunări Naționale, ci la Memorialul „Eternitate”. În centrul Chișinăului va fi marcată Ziua Europei.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

3 + четырнадцать =