NL // BNM înlocuieşte administratorii speciali de la BEM şi Banca Socială

BNM înlocuieşte administratorii speciali de la BEM şi Banca Socială

Banca Naţională a Moldovei anunţă despre schimbarea administratorilor speciali de la Banca Socială și Banca de Economii. Astfel, la Banca Socială, în locul lui Matei Dohotaru va fi Sergiu Berghie, iar la Banca de Economii, în locul lui Ion Ropot va veni Grigorii Olaru.

Potrivit sursei citate, Sergiu Berghie va continua gestionarea băncii aflate sub administrarea specială a BNM și va oferi suportul necesar pentru organele de anchetă în investigarea tranzacțiilor suspecte de la B.C. „BANCA SOCIALĂ” S.A. În același timp, Dohotaru își va relua atribuțiile sale de serviciu din cadrul Băncii Naționale a Moldovei. Acelaşi lucru urmează să se producă şi la BC Banca de Economii, unde Grigorii Olaru îl va înlocui pe Ion Ropot,

BNM anunţă că schimbarea administratorilor speciali este o practică obişnuită de rotație a angajaților săi.

Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, controlate de milionarul Ilan Shor au intrat sub administrarea specială a Băncii Naționale a Moldovei în toamna anului 2014, care a anunţat că în aceste trei bănci au avut loc tranzacţii dubioase care ar fi adus instituţiile financiare în prag de faliment.

Recent, Parlamentul, în urma audierii secrete a raportului de anchetă, a decis prelungirea administrării speciale a BNM la BEM, BS şi Unibank.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/bnm-inlocuieste-administratorii-speciali-de-la-bem-si-banca-sociala.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

14 − 5 =