Înainte de semnarea Acordului de Asociere cu UE, armata moldovenească se pregăteşte de provocări

timpofti_troenco_56613000

La şedinţa Consiliului de Securitate din dimineaţa zilei de astăzi s-a vorbit despre situaţia regională şi despre impactul semnării de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Declaraţii în acest sens a făcut şeful statului, Nocolae Timofti.

«Cred eu că va fi linişte în ţară, trebuie să realizăm acest plan al nostru de semnare a Acordului de Asociere», a spus preşedintele.

Nicolae Timofti a adăugat că «există pericol, specialialiştii comentează acest pericol, dar noi considerăm că trebuie să fim gata şu trebuie să facem faţă oricăror greutăţi».

La rândul său, noul ministru al Apărării, Valeriu Troenco, a spus că: «Am primit indicaţii concrete pentru a pregăti măsuri de sporire a vigilenţei în armată, a pregăti echipamentul, pentru a face faţă unei situaţii reale».

Demnitarul a afirmat că situaţia în regiune este foarte complicată, menţionând tulburările din oraşele ucrainene Doneţk, Harkov şi Odesa. Valeriu Troenco a spus că Armata Naţională dispune de echipament performant contra tancurilor şi infanteriei, moştenit încă de la armata Uniunii Sovietice.

PUPLIKA.MD

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

13 − восемь =